Meteen naar de inhoud
rugklachten

Rugklachten of toch niet?

Van alle soorten Rugklachten zijn lage rugklachten toch wel de meest voorkomende. In het geval van lage rugklachten is er sprake van pijn in het gebied tussen de onderste ribben en de bilplooien.

Soms spreekt men van een aspecifieke lage rugpijn. Dat betekent dat er geen duidelijke lichamelijke oorzaak aanwijsbaar is voor de klachten. Wij weten dat er meestal wel een reden is voor de rugklachten alleen is de reden nog niet gevonden…

Mensen worden vaak aan de rug behandeld voor rugklachten, maar ligt daar de oorzaak van de pijnklacht wel?

Het blijkt in vele gevallen juist niet hier vandaan te komen en worden tevergeefs meerdere behandelingen aan de rug gedaan!

En dan helpt het ook niet om hier telkens te behandelen, toch? Hier kun je wat reviews lezen van mensen die wij eerder mochten behandelen aan bijvoorbeeld hun rugpijn.

Rugklachten zijn vaak niet de werkelijke klacht van je lichaam.

Door naar het lichaam als geheel te kijken en specifieke functie testen te doen komen wij er in de praktijk heel vaak achter dat juist spieren aan de voorzijde van het lichaam verklevingen blijken te hebben en problemen aan de rug veroorzaken.

Als spieren aan de voorzijden van het lichaam verklevingen hebben wordt er harder aan de voorzijde van het bekken getrokken. Dit zorgt er voor dat de stand ervan veranderd. Logisch toch?

Door een veranderde en verkorte houding van de spieren aan de voorzijde komt het lichaam ergens anders in de problemen en geeft het een pijn signaal, bijvoorbeeld de lage rugklachten.

Daar waar de pijn zit, zit meestal niet het probleem!

Richard Kooijman over rugklachten

Ik ben Richard Kooijman de oprichter van het succesvolle FixmyBody concept en wij verhelpen graag je rugklachten.

We helpen je graag verder op een van onze locaties zodat jij weer lekker kunt bewegen:

📍Alphen aan den Rijn

📍Tuitjenhorn

📍Winkel

=